EV TEMİZLİĞİ YAPMAK HEP KADINLARIN GÖREVİ MİDİR?

EV TEMİZLİĞİ YAPMAK HEP KADINLARIN GÖREVİ MİDİR?

Meseleye kendi toplumumuzdaki adet ve uygulamalar açısından bakarsak ,özellikle evli çiftlerde ev temizliği yapmak kadınların göreviymiş mi gözükmekte! Halbuki temizlik yapmak insanın özünde olmalıdır.Kadın olsun erkek olsun yaşadığı yeri ve kendini temiz tutması gerekmektedir.Fakat, toplumumuzda  daha küçük yaşlarda erkek çocuklarına kıyamayan anneler sayesinde erkekler temizlik yapmaktan bir nevi soyutlanmışlardır.Bu durumda ister çalışan olsun ister  ev hanımı olsun evi,odayı,eşinin eşyalarını ,mutfağı ,kapıyı ,pencereyi temizlemekle maalesef  bayanlar sorumlu tutulmakta hatta bunları yapmayan bayanların eşleri değil kendileri ayıplanmaktadır.

guy cleaning service ile ilgili görsel sonucu


Burada özellikle bayanlar kendilerine şu soruyu sormalılar ...Neden; oğluma bu konuda sorumluluk yüklemiyorum.O da yemek yapmalı, bulaşık  makinesi,camaşır makinesi kullanmalı,yatağını toplamalı.Asıl bunları yapmazsa darmadağan olmasının hiç de hoş bir durum olmadığı bilinci vermeliyim..

İlgili resim


Neden bekar evleri daha pis ve özentisiz durmakta.Kişinin kendine saygısııdır temizlik yapması ortamını ve kendi temiz tutması.Ama erkekler için bu bir sorumluluk değil önemli de değil zaten..

İlgili resim

Örneğin ;erkek temizlik yaptığında çevresinden bravo nasıl temiz adam dense de ,bayanlar yaptığında ise sıradan gözükmektedir.Prof.Jacqueline  Scot ve asistanlarının değişik ülkelerde yaptığı incelemeler sonucunda ev işlerini yapan erkeklerin çok daha mutlu olduğu ve evliliklerinde tartişmaların daha az olduğu gözlenmiştir.

İlgili resim

Ev işlerine yardımcı olmak istemeyen erkeklere aslında şunu sormalı:Neden çamaşır,bulaşık yıkama veya ev temizliği işlerini baynalara,eşlerinize yüklüyorsunuz?Eşlerinize destek olun.En azından kendi dağınıklığınızı düzeltseniz,bazen kahvaltıyı siz hazırlasanız,haftada bir gün bile olsa makineleri siz çalıştırsanız,eve işten yorgun geldiğinizde sabahtan beri mesaisi hale bitmeyen ve aslında sizden daha yorgun olan eşinize çay demleseniz  aile hayatınız daha güzel olacaktır emin olun.

happy family kitchen ile ilgili görsel sonucu


Bu arada bekar erkekler sizlerde kendinize bir iyilik yapın evinizde çamaşırlarınızı katlayın,bulaşıkları tezgah üzerrinde biriktirmeyin ve yıkayın,evinizi havalandırın,silin süpürün bakın o zaman daha fazla oksijen alıp kendinizi daha mutlu hissedeceksiniz.

guy cleaning ile ilgili görsel sonucu

Gelelim sözün özü:Aslında erkeklerde çok iyi temizlik yapar fakat toplumlardaki yanlış öğretiler sonucu ev işlerinde kendi işlerini bile yapamaz hale gelmişler Temiz ve bakımlı olmanın kadın veya erkeği yoktur.Bizler hayatta her ne kadar çevremizde eşimizi dostumuzu yanımızda görsek de yalnızız ve yalnız kalmaya da müsaiit olan insanlarız sadece.Herkes kendi işini görmeyi bilmeli.

happy faces ile ilgili görsel sonucu

www.pestvettemizliksirketi.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TEMİZLİK TAKINTISI BİR HASTALIK

FIRIN TEMİZLİĞİ ARTIK ÇOK KOLAY