Ülkere Göre Temizlik Anlayışı

Bu haftaki temizlik anlayışını inceleyeceğimiz ülke Hindistan..Sizce nasıl? Hijyenik mi ?Hintliler çok mu temiz?Sorunun cevabına genel olarak hayır desek mübalağa etmiş olmayız sanırım.
hindistan sokak ile ilgili görsel sonucu
Dünyanın en eski kültürüne sahip Hintliler ve Hindistan size mistik geliyor olabilir,fakat temizlik konusunda hassas iseniz ve bu ülkeye seyahat etmek istiyorsanız da titizliği bir kenara bırakmak zorunda kalabilirsiniz.Bunun zor yanı orada olacağınız müdettçe temizlik olarak hiç de hoş karşılamayacağınız durumlarla karşılaşıyor olmanız ama gene de gezilmeye değer bir ülke ..
india ile ilgili görsel sonucu

Gelelim Türkçe karşığı baharat olan Hindistandaki temizlik anlayışına.
Gelenek olarak yedikleri yemeklerden sokaktaki inek vb hayvanların yararlanması için sokağa atma alışkanlıkları olan hintliler artık bu konuda o kadar çok ileri gitmişler ki sokaklar platik şişe ,poşet vb pekçok  artıkla dolup taşınca çareyi hükümet de plastik poşetleri yasaklamakta bulmuş.
Bildiğiniz camdan atıyor insanlar burada kalan yemekleri.
भारत की गंदा सड़कों ile ilgili görsel sonucu

1 milyar üstü nüfusa sahip bu ülkede umumi tuvaletlerin yeterli sayıda olmaması sonucu dışarıya tuvaleti yapan insanların sayısı azımsanamayacak sayıdadır.Artık alışkanlık olsa gerek ki pek çok hintli tuvalet bulma imkanı olsa bile dışarıya yapmaktan geri kalmıyor bu ülkede..
people who shit in the sea in India ile ilgili görsel sonucu

İnsan dışkısından pekçok hastalıklardan ötürü  çocuklar nasibini almakta bu ülkede ..
Hatta  umumi tuvalet alışkanlığını teşvik etme amacıyla çocuklara para ödülü verilmesi kararlaştırılmış.Belediye yetkilileri ayda kullanılan tuvalet sayısınca kişilere belli bir ücret ödemeyi kararlaştırmış olup,ay sonunda devlettten belli bir bedel ödenmektedir.

Hindistan başbakanı 2019 yılına kadar herkesin evinde bir tuvalet olması için gerekli çalışmaları yaptıklarını söylemiştir.Ülke yönetimi özellikle kadınların dışarıda tuvalet ihtiyaçlarını gidermesini çok tehlikeli bulmuştur.
people who shit in the sea in India ile ilgili görsel sonucu
Hintlililer için büyük tuvalet ihtiyaçlarını plajlarda gidermek gibi önemli bir alışkanlıkları var.Yani Hindistan a seyahet etmeye karar verdiğinizde sokaklarda ve ya plajlarda bu görüntüleri görmeye hazır olmanız gerekmektedir.
Aslında tüm bunlar için halk arasında zengini çok zengin fakirinin de çok fakir olması yani gelir dağılımındaki eşitsizlik ve bunun sonucu var olan eğitimsizlik sebep olarak gösterilebilir desek pek de yanılmış olmayız.Çünkü halk hint dizilerindeki gibi süper arabalara,evlere sahip değil maalesef..
İlgili resim
Gene de temizliği bir kenara bırakırsak pekçok kültürü barındıran bu ülkede görülmeye gezilmeye değer o kadar çok şey var ki geleneksel hint yaşamını sokakları halkı kalabalığı keşfetmek istiyorsanız Yeni Delhi ve Mumbai hangisi anlatsak ?Tabiki bahartali hint yemeklerini de unutmayalım..
İlgili resim

www.pestvettemizliksirketi.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TEMİZLİK TAKINTISI BİR HASTALIK

FIRIN TEMİZLİĞİ ARTIK ÇOK KOLAY